Zorgeloos geluk

zorgen makenWaar heb jij je vandaag zorgen over gemaakt? Je gezondheid? Genoeg nachtrust? Gezonde voeding? Je werk? Je relatie? Genoeg geld? Een zieke vriend(in) of familielid? Het rijtje is waarschijnlijk nog veel langer. En van vele zorgen ben je je waarschijnlijk niet eens bewust. Het onbestemde gevoel dat er iets mis is, neemt de plaats in van de mogelijkheid om te trappelen van geluk.

Hoe zou het er uitzien als jij geen zorgen zou hebben? Is dat mogelijk? Wat is er voor nodig om op die plek te zijn? Zou je dat willen? Neem even de tijd om deze vragen tot je door te laten dringen…

Kun je je een moment herinneren waarop je net heel goed nieuws hebt gehoord? Al je aandacht ging ernaar uit. Het voelde alsof je de hele wereld aan kon. Alles leek veel gemakkelijker te gaan. Ik stel me zo voor dat onbezorgd geluk ook zo iets moet zijn, maar dan een duizendvoud ervan. Het is een plek van blijdschap, moed, kracht, geluk en voldoening. Een plek vol van leven. En weet je? Het moet de meest natuurlijke plek zijn die er is! Waarom? Omdat er niks in de weg staat. Iedereen die gelukkig wil zijn zou zich hier toch door aangetrokken moeten voelen?

Ik wil jou daar in steunen. 

Het is tijd dat we elkaar gaan aansteken met zorgeloos geluk.

Daarom volgen hier enkele tips:

  • Wees Zen: Laat de dingen zijn zoals ze zijn. Het maakt je niet gelukkiger door ze te bestempelen als goed of slecht. Laat bijvoorbeeld je fysieke gezondheid of het saldo op je bankrekening niet de graadmeter zijn van hoe gelukkig je bent.
  • Blijf in het NU: In het Nu zijn er geen zorgen. Zorgen gaan altijd over de toekomst. Dit is een toekomst die jij voor je ziet op basis van je ervaringen uit het verleden. Sta je open voor een nieuwe toekomst? Dan zal je het verleden moeten loslaten.
  • Sta stil: Neem regelmatig de tijd om bij je ervaringen stil te staan en te kijken hoe het met je gaat.
  • Gebruik je adem: Stil staan bij je ervaringen betekent niet dat je eraan vast blijft houden. Zodra je je bewust bent van een ervaring/gedachte laat je hem weer gaan. “Bedankt ervaring,  ik heb je niet meer nodig.” Als er veel met je gebeurt kan het zijn dat je lijf gaat trillen of onverwachtse bewegingen maakt. Dit is vaak een teken dat je ervaringen, wat energie is, niet goed kan doorstromen. Door heel bewust te ademen help je deze energiestroom in banen te leiden. Probeer het niet te controleren of te begrijpen. Wees er gewoon met je aandacht bij.
  • Laat je niet afleiden: Misschien denk je nu op dit moment: “Leuke theorie. Gemakkelijker gezegd dan gedaan.” Luister er niet naar! Deze stem in jou wil je laten geloven dat gelukkig zijn moeilijk is. Houd je kop en pas simpelweg het bovenstaande toe.

Ga je mee trappelen van geluk?

Laat je een berichtje achter als je er bent?

trappelen van geluk

1 reactie op “Zorgeloos geluk

  1. Ja, dat is waar. Zorgen maken helpen me niet echt verder. Ze maken dat ik stil sta, dat ik in mijn hoofd zit, dat ik ziek word, enz. Dus ja… zo snel als mogelijk is ze weer loslaten en ruimte maken voor NU, voor Licht en Vreugde. De oplossing is dan snel daar.

    Thanks,
    Goedele/Daya

Reacties zijn gesloten.