16 tips om straling in huis te verminderen

mobieltje eco

English version

1) Verwijder de magnetron uit je huis. Magnetrons zijn zeer schadelijk omdat de straling van het apparaat niet afneemt na gebruik, maar in je huis aanwezig blijft. Voedsel dat bereid is in de magnetron bevat nog wel calorieën maar bevatten zeer weinig opneembare vitamines en mineralen. De structuur van het eten wordt zo veranderd dat het schadelijk voor het lichaam kan zijn.

2) Telefoneer met een Eco-Dect telefoon. Deze geeft veel minder straling. Het allerbeste is om een telefoon met snoer te gebruiken. Gebruik je toch een Dect-telefoon of GSM, zet hem dan op de speaker functie in plaats van het apparaat tegen je oor te houden. Slaap niet in de buurt van een draadloze telefoon. Elke meter extra afstand vermindert de gevolgen op het lichaam ervan. 

3) Vervang WiFi in huis door internet via kabel. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan kan Eco-Wifi de oplossing zijn. De meeste routers geven een publiek- en een huissignaal af. Vraag na of je het publieke signaal uit kunt zetten.

4)  Vervang een Dect-babyfoon door Eco-Dect-babyfoon. Het beste is om helemaal geen draadloze apparaten in de buurt van kinderen te hebben. Baby’s en kinderen zijn extra gevoelig voor straling.

5) Gebruik geen elektrische wekkerradio, of plaats hem ten minste 3 meter van je hoofd af. Een wekkerradio geeft net als de dect-telefoon een pulsatie af. Veel beter is een mechanische wekker of een wekker met batterijen.

6)  Verwijder zoveel mogelijk het metaal uit je bed. Waterbedden, ijzeren veren in het matras en dynamo’s om je matras te stellen veroorzaken een magneetveld en dat verstoort op den duur de diepe nachtrust. Een elektrische deken is minstens zo schadelijk als dichtbij een hoogspanningsmast wonen. Een hete kruik is ook lekker warm.

7) Lig niet met je hoofd tegen een muur aan waar een radiator hangt, of waar aan de andere kant van de muur een computer staat. Elektrische bedrading in de muur en onder het bed veroorzaken ongewilde magneetvelden die het lichaam uit een diepe slaap kunnen houden. Alle ijzeren voorwerpen, zoals radiatoren, versterken dit veld.

8) De meest ideale situatie is het uitzetten van de hoofdschakelaar van het elektriciteitsnet. Je zou hierbij vitale apparaten zoals de koelkast op een andere groep kunnen aansluiten.

9) Als punt 8 voor jou geen optie is, zet dan het draadloze modem elke avond uit en vraag je buren hetzelfde te doen. Alle signalen die je computer kan oppikken, pikt je lichaam ook op. Haal verder de stekker uit alle apparaten die je niet meer gebruikt. Ook apparaten in slaap- of stand-by stand gebruiken niet alleen stroom, maar creëren een ongewenst magnetisch veld.

10) Schaf apparaten aan met een kleiner vermogen, aangezien het magnetisch veld dan ook kleiner is.

11) Spaarlampen en TL-buizen geven veel straling af. Hoe tegenstrijdig het ook lijkt, gewone gloeilampen zijn in dit opzicht het beste. Het beste alternatief is halogeenverlichting zonder demper. De transformator om het licht te dimmen creëert een onnodig magnetisch veld. Led-verlichting is beter dan spaarlampen, maar zorgt toch nog voor een aanzienlijke hoeveelheid straling.

12) Zet je laptop niet op schoot en zet WiFi en Bluetooth uit als je die niet nodig hebt. Hou zo veel mogelijk afstand. Iedere cm verder verwijderd van elektrische apparaten vermindert de intensiteit van het magnetisch veld.

13) Loop regelmatig met blote voeten op de aarde. Door direct contact met de aarde te maken kan ons lichaam overtollig opgelopen spanning afvoeren. Door onvoldoende te aarden ontstaat er een tekort aan vrije elektronen in het lichaam waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan. Denk aan reuma, auto-immuun ziektes, hart- en bloedaandoeningen, oververmoeidheid, depressiviteit etc. Earthing Nederland verkoopt producten waarmee je ook in huis kunt aarden.

14) Straling vermindert je weerstand waardoor je gevoeliger wordt voor ziektes. Zorg goed voor je lichaam. Rust voldoende, drink veel water, eet bij voorkeur natuurlijke (biologische) voeding en ga minimaal een half uur per dag wandelen, fietsen of sporten.

15) Je kunt je laten testen op de effecten van straling in je lichaam.

16) Doe zelf onderzoek, maar luister vooral naar je ‘eigen’ wijsheid. Word je meer bewust van je lichaam en laat je leiden door je Hart en niet door angst. Meer informatie kun je onder andere vinden op:

Klik hier voor specifieke tips over mobiele telefoons.