Partner gezocht om te dienen

klavertje vier

Als mens proberen wij geluk te verkrijgen. We geloven dat we gelukkiger kunnen worden dan dat we nu zijn en dat, als we mazzel hebben, het geluk onze kant op komt. Iets anders heeft ons gelukkig gemaakt… En ik houd me er maar stevig aan vast, want ik weet nooit voor hoelang het geluk bij me zal zijn. Dat is het probleem van de wereld: op jacht naar geluk terwijl je het beetje dat je denkt te vinden met alle macht voor jezelf  houdt.

Contactadvertentie: Probleemoplosser gezocht. Ben jij een veelzijdig mens die al mijn tekorten aanvult? Kun je, ondanks dat ik het zelf niet geloof, toch van me houden? Dan beloof ik daarna ook van jou te houden… tot de dood ons scheidt.

O ja, in het contract dat je tekent, voor je besluit mens te zijn staat: Je moet steeds je best doen om gezond te blijven totdat het echt niet meer gaat. Dat noemen we dood gaan. In de tussentijd kun je rustig biertjes drinken op een zonovergoten terras en genoeg geld verdienen om te kunnen kopen wat je maar wilt. Of, als je dat liever doet, een bescheiden mens zijn.

Heb je wel eens zo naar het leven gekeken? Durf je bruut eerlijk te zijn? Groeien in bewustzijn betekent eerlijk zijn. Het betekent jezelf bevragen en bereid zijn tot verandering. Verandering van wat? Het geloof in mens te zijn veranderen in een besef iets veel groters te zijn.

Heb je tot nu toe geloofd een mens te zijn met een staat van bewustzijn die daar ergens in huist? Wat nou als het andersom is: Je bent een staat van bewustzijn waarin een gedachte van mens-zijn huist? En wat als die staat van bewustzijn al helemaal volmaakt is?

Dan zou je wellicht de advertentie willen herschrijven: Staat van volmaakt Zijn zoekt partner om te dienen. Blijft eeuwig trouw, zelfs als je niet lekker hebt gekookt, of andere vormen van mens-zijn vertoont.

Is mens-zijn dan minderwaardig? Nee, dit gaat niet over goed of slecht. Het is simpelweg onmogelijk! Eenheid en afgescheidenheid kunnen niet samengaan. We komen van de ene Bron die ons heeft geschapen naar zijn evenbeeld. Stapt God/ onze Bron wel eens met het verkeerde been uit bed?

De waarheid is dat jij en ik volmaakt zijn en dat er niets anders bestaat. Moeten we dan ons geloof in mens te zijn gaan ontkennen? Nee, we kunnen het gebruiken om behulpzaam te zijn. Mens zijn wordt  betekenisvol als jij en ik hier zijn om te geven en niet om te krijgen. Geven, geven, geven. Net zo lang totdat we ons herinneren dat we die Bron van leven zelf zijn en nooit meer met het verkeerde been uit bed stappen 🙂

Wil je meer weten over het geloof afgescheiden te zijn en over de terugkeer naar de Bron? Hieronder vind je een filmpje met een verhaal dat ik erover heb geschreven in Jip en Janneke taal. Het is niet bedoeld om de waarheid te verkondigen. Die valt niet in woorden te bevatten. Maar ze is bedoeld om je op een nieuw gedachtespoor te zetten. Geniet er van!

Liefs, Nico

3 reacties op “Partner gezocht om te dienen

 1. Je hebt op een mooie wijze de liefde verwoord. De mensheid zal op zoek blijven om de allesomvattendheid van de liefde te vinden. Het is een mooie weg.

  • Dank je wel Marianne.
   Die allesomvattende Liefde hoeft niet gezocht te worden.
   Ze is NU beschikbaar.
   Ze wacht slechts op jouw oprechte verlangen ernaar.
   Liefs, Nico

 2. Dankjewel liefde! (hahaha, ik typte per ongeluk ‘liefde’ waar ik ‘Nico’ wilde typen…..)

Reacties zijn gesloten.