Geluk is een keuze

armen wijd

– Geluk is een keuze –

 Wow! Is dat echt zo?

Ja, doei! Dat vind ik een gevaarlijke uitspraak. Daar doe ik niet aan mee.

In welke van de 2 reacties herken jij je het meest? Was dat een beslissing die jezelf hebt genomen? En op basis waarvan? Bij de eerste reactie is er ruimte te ontdekken of dit waar is voor je. Bij de tweede heb je een duidelijk keuze gemaakt en je veroordeelt de boodschap. Nu is er geen ruimte meer voor verandering.

Het goede nieuws is: Je hebt de boodschap al gelezen en dus is er een opening in je denken die bereid is hier naar te kijken. En je bent vrij op telkens van gedachte te veranderen. De ene seconde zeg je “Ja, doei!” en de volgende: “Wow! Is dat echt zo?” Bij welke reactie voel jij je het prettigst? En wat als het echt waar is dat geluk een keuze is? Zou dat dan overal en op alles van toepassing zijn?

Je kunt je denkgeest zien als het televisiekanaal waarop je het overzicht van alle zenders ziet. Allemaal kleine beeldjes naast elkaar. Alle gebeurtenissen, alle gedachten zijn aanwezig. Maar naar welke zender besluit jij te kijken? Zeg je dan: “Ik zie alleen die ene zender en de andere zenders zijn er niet?” Of zeg je: “Die andere zenders zijn er ook, maar toch besluit ik mijn aandacht op die ene te houden?”

Ieder moment kies je: Of voor het Hart, of voor angst. Welke televisiekanaal kies jij? En welke brengt je geluk? En wat nou als je ziek bent, tegenslag kent of zelfs met de dood wordt geconfronteerd? Besef dan dat je nog steeds naar een televisiescherm zit te kijken en dat je ook in dat moment voor een zender kunt kiezen waarbij je de aanwezigheid van Liefde kunt ervaren. Daar komt ruimte voor zodra je niet gehecht bent aan speciale televisieprogramma’s.

Als de beelden op zich er niet meer toe doen en alleen de aanwezigheid van Liefde je boeit, krijg je alle hulp die je nodig hebt om die pijnen en angsten in je leven te transformeren. Je hebt besloten om de weg van eenzaamheid links te laten liggen. Op dit kruispunt in je leven sta je nu. Weet jij waar de afstandsbediening is gebleven?

afstandsbediening

1 reactie op “Geluk is een keuze

  1. Hoi Nico, wat kun je het toch altijd mooi verwoorden. Deze “wakker-onderwijs krant” is echt een aanwinst. Ik hoop dat veel mensen hiervan (kunnen) leren.
    Liefs van Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *