De smeekbede van de honingbij

appeal stop 5G

– Januari 2020 –

De honingbij in het vaandel bovenaan deze nieuwsbrief spreekt ons al meer dan honderdveertien jaar aan. Het aantal bijen neemt af, de boodschap wordt steeds urgenter, het wacht op een slapende wereld om eindelijk te luisteren. “Nu! Word nu wakker voordat het te laat is, er is geen tijd meer!”

Op het eiland Wight, voor de zuidkust van Engeland, bouwde Giuglielmo Marconi het eerste permanente radiostation ter wereld. En de eerste waarschuwing van de bijen aan de mensheid werd gehoord. “Ze zijn vaak te zien, al kruipend aan gras stengels, of op de steunen van de bijenkorf, waar ze zitten totdat ze terugvallen op de aarde van pure zwakte, en snel daarna sterven,” schreef Augustus Imms van Christ’s College, Cambridge in 1906. Negentig procent van de bijen was toen al van het hele eiland verdwenen. Niet in staat om een ​​oorzaak te vinden, noemde hij het simpelweg de ziekte van Isle of Wight. Zwermen gezonde bijen werden geïmporteerd van het vasteland, maar het had geen zin: binnen een week stierven de verse bijen met duizenden af.

De beschrijving, meer dan een eeuw later, is precies hetzelfde. Op 19 november 2019 werd een 5G-antenne geplaatst op 250 meter van het huis van Angela in Melbourne, Australië. “Ik fotografeerde de nieuwe zender die op de zendmast werd aangebracht,” schrijft ze, “en de volgende dag stond ik op de oprit met onze timmerman te praten en we zagen bijen op de oprit vallen en sterven. Ik slaagde erin een bij te filmen die pollen probeerde te verzamelen. Hij hing ondersteboven en leek niet in het midden van de bloem te komen, waarna hij van de bloemblaadjes op de grond rolde.”

Vandaag, twee maanden later, is hun prachtige tuin, vol met bomen en planten uit de oude wereld, stil en kaal. “We hebben geen insecten – geen,” schreef Angela vorige week. “Onze cumquat die het hele jaar vol hangt, heeft geen nieuwe vruchten meer. Er zijn geen olijven meer aan onze olijfboom die vorig jaar nog zo vol zat. We hebben gisteren in de grond gegraven – ook geen wormen – niets – allemaal verdwenen. Ik liet de hond ‘s avonds laat uit, het was donker en een arme ekster liep in de straat onder een straatlantaarn in de hoop op een krekel, denk ik. Het was stil. Ik dacht dat hij wel honger moest hebben om ’s nachts buiten te zijn. Ik kwam terug om hem wat vogelzaad te brengen, maar de vogel was verdwenen -.”

BijensterfteTe midden van alle overvloed sterven de bijen. In 2009 plaatste Neelima Kumar, aan de Panjab University in India, mobiele telefoons in sommige bijenkorven en zette ze tien minuten lang aan. De concentraties glucose, cholesterol, totale koolhydraten, totale lipiden en totale eiwitten stegen snel in het bloed van de bijen. Na slechts tien minuten blootstelling aan een mobiele telefoon waren de bijen niet in staat hun voedsel te verteren of de zuurstof te gebruiken die ze inademden. Hun metabolisme was tot stilstand gekomen.

“WORD WAKKER!” ZEGGEN DE BIJEN.

IMG_20190601_223944-1

“Wakker worden!” Zeiden ouders met hun kinderen die afgelopen zaterdag bijeenkwamen in de kerk op de rotonde in Newport op het eiland Wight om te protesteren tegen plannen om van hun eiland een “slim” eiland te maken – om de ziekte van Isle of Wight terug te brengen naar het eiland waar het begonnen is.

Het huidige gebruik van radiogolven is als vergif voor het leven. Ze dringen door in huid en botten, celwanden en mitochondriën. Ze voorkomen dat elektronen uit ons voedsel worden gebonden met de zuurstof die we inademen. Ze geven ons diabetes en hartziekten en kanker. Ze desoriënteren trekvogels en ze doden meedogenloos kleine levensvormen die bloemen bestuiven en een hoog metabolisme hebben.

Halverwege de jaren negentig werd het onzichtbare vuur, dat onder anderen door Marconi was aangestoken, een vuurzee. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis werden radiogolven niet alleen uitgezonden vanaf hoge torens die wijdverspreid over het landschap waren geplaatst, maar ook vanuit de handen van de mensen zelf. En in 2020 heeft dit ons op de rand van uitsterven gebracht – niet alleen van bijen, en niet alleen van de mensheid, maar van al het leven op aarde.

Ik vroeg in een vorige nieuwsbrief: “wat willen we liever: ​​onze telefoons of onze planeet?” Er is maar één gezond antwoord. Ik vraag iedereen die deze nieuwsbrief leest om samen met mij deze wereld weer terug te brengen naar haar gezonde staat, door nu je mobiele telefoons weg te gooien. Niet volgend jaar en niet morgen. Vandaag. Er is geen andere optie. Morgen kunnen we, als we durven, dealen met de klimaatverandering. Maar als we in de gelegenheid willen zijn om deze dringende oproep te beantwoorden, moeten we eerst deze noodsituatie aanpakken. We moeten dit vuur blussen.

Ik stem voor het leven. Doe je mee?

kring van mensen

SLOVENIË STEMT VOOR HET LEVEN, VOOR NU TEN MINSTE

Afgelopen vrijdag, terwijl mensen in 250 steden zich voorbereidden op de eerste Wereldwijde actiedag tegen 5G, werd Slovenië het eerste land ter wereld dat 5G weigerde. Althans tijdelijk, vanwege bezwaren van wetenschappers en het volk. Het ministerie van Openbaar Bestuur had een vier uur durende openbare raadpleging over stralingsaspecten georganiseerd om de werking van 5G Technologies te waarborgen. Onder de sprekers waren Gregor Kos, president van de politieke partij, Za zdravo družbo (voor een gezonde samenleving), en Igor Šajn van Stavbna biologija Slovenije (Building Biology of Slovenia).

De vier uur durende vergadering duurde uiteindelijk zes uur. De minister van Openbaar Bestuur, Rudy Medved, kondigde aan dat Slovenië de implementatie van 5G in zijn land officieel uitstelt “vanwege mogelijke gezondheidseffecten van de Elektromagnetische velden”. Maandag heeft de premier van Slovenië ontslag genomen, wat betekent dat er nieuwe verkiezingen zullen worden gehouden. Die zullen waarschijnlijk in april plaatsvinden, en 5G zal waarschijnlijk de belangrijkste kwestie voor de politieke partij van Gregor Kos zijn. Op 10 maart zal zijn partij wetenschappelijke experts uit andere landen inschakelen voor een dag-evenement over de gezondheids- en milieueffecten van 5G, die zal plaatsvinden in de Nationale Raad van Slovenië (het Hogerhuis) en live zal worden uitgezonden op nationale televisie.

5G Wireless Internet Service Satellite Signal 3d Illustration

60 NIEUWE SATELLIETEN WERDEN VANDAAG GELANCEERD

Vanmorgen om 9:06 uur lanceerde SpaceX nog eens 60 “Starlink” -satellieten, waarmee het aantal van deze satellieten in een lage baan rond de aarde, op 240 komt. Er zijn al imposante foto’s van gemaakt door observatoria over de hele wereld. En dit is slechts één procent van wat SpaceX uiteindelijk gepland heeft. SpaceX heeft al toestemming van de Federal Communications Commission om onze nachtelijke hemel te bezaaien met 12.000 satellieten. Maar het bedrijf heeft een ongelooflijk totaal van 42.000 satellieten aangevraagd. Ze worden nu twee keer per maand met 60 tegelijk gelanceerd, voor onbepaalde tijd, tenzij iemand het een halt toeroept. Als ze allemaal worden gelanceerd, zullen ze de ongeveer 9.000 zichtbare sterren, op de 172 helderste sterren na, in helderheid ver overtreffen.

Deze daad van wereldwijd vandalisme dreigt een einde te maken aan de astronomie zoals we die nu kennen. De nachtelijke hemel zal bedorven worden voor de hele mensheid, voor trekvogels die zich oriënteren op de sterren, en voor alle andere wezens die genieten van het leven onder de eeuwige onveranderlijke hemel.

Deze daad van wereldwijd vandalisme dreigt de oorzaak te worden van het plotse uitsterven van (bijna) alle leven op het aardoppervlak, aangezien de 12.000+ satellieten zich in de ionosfeer van de aarde zullen bevinden en extreem krachtige pulserende stralingsbundels zullen uitzenden. De ionosfeer is een bron van hoogspanning, te allen tijde opgeladen tot een gemiddelde 300.000 volt. Het reguleert het wereldwijde elektrische circuit dat elk levend wezen – vogel, dier, boom en mens – verbindt met de aarde en de hemel. Het elektrische circuit dat door onze aderen stroomt, dat de Chinezen Qi noemen, en de Indiërs Prana. Een eeuwig levenscircuit dat drie miljard jaar lang zacht en onveranderlijk is geweest.

Het beroep van de astronomen, onder de naam Safeguarding the Astronomical Sky, dat enkele weken geleden werd gelanceerd, heeft al 1.300 handtekeningen van professionele astronomen uit 48 landen opgeleverd. Ze vragen dat het Starlink-project onmiddellijk in de wacht wordt gezet en dat alle regeringen zich houden aan de internationale verdragen – dezelfde verdragen die worden aangevoerd in het Internationaal Beroep om 5G op aarde en in de ruimte te stoppen:

Het Outer Space Treaty van 1967 vereist dat het gebruik van de ruimte zo wordt uitgevoerd dat schadelijke verontreiniging en ook ongunstige veranderingen in de omgeving van de aarde voorkomen moet worden.

De richtlijnen van de Verenigde Naties voor de lange termijn duurzaamheid van activiteiten in de ruimtevaart (2018) vereisen dat gebruikers van de ruimte de risico’s adresseren voor mensen, eigendommen, volksgezondheid en het milieu in verband met de lancering, in baan brengen, onderhouden en het opnieuw terugbrengen van ruimtevoorwerpen.

41wENULR21L._SX331_BO1,204,203,200_

“DE ONZICHTBARE REGENBOOG: EEN GESCHIEDENIS VAN ELEKTRICITEIT EN LEVEN”

ZAL VANAF 2 MAART IN DE WINKEL LIGGEN.

Het boek dat ik in hardcoverformaat op Earth Day 2017 heb gepubliceerd, is aangenomen door Chelsea Green, de milieu-uitgeverij. Ze publiceren een paperbackeditie die vanaf 2 maart 2020 te koop is. Deze zal in de VS en het UK verkrijgbaar zijn bij Chelsea Green, maar ook bij Amazon en boekhandels.

Ik heb dit boek geschreven om een ​​geschiedenis te vertellen die nog nooit eerder is verteld, en om aan een koppige wereld uit te leggen wat het is dat ieders licht in huis aanzet en hun apparaten draaiende houdt; wat het is dat we door draden verzenden en door de lucht zenden, zonder er over na te denken; wat we in onze handen houden en aan onze kinderen geven om mee te spelen en tegen ons hoofd drukken. Ik schreef het om aan een wereld in gevaar te beschrijven hoe het leven ooit was, en hoe het weer zou kunnen zijn – als we op tijd wakker worden.

  • Arthur Firstenberg
  • Postwissel Vak 6216
  • Santa Fe, NM 87502
  • Verenigde Staten van Amerika
  • telefoon: +1 505-471-0129
  • info@cellphonetaskforce.org
  • https://www.5gSpaceAppeal.org