Jouw Visie

School is geen leerfabriek. Het is een plek waar je leert jezelf te zijn zodat je iets unieks kunt bijdragen aan de wereld. Hoe zou dat eruit kunnen zien? Deel jouw visie onderaan deze pagina.

Schrijf je Visie op in het reactieveld hieronder

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

8 reacties op “Jouw Visie

 1. Ik zou het werkelijk fantastisch vinden als scholen standaard yoga en meditatie op zouden nemen in de gymlessen, of extra daarbuiten. Er is inmiddels ruim voldoende onderzoek op scholen en in gevangenissen dat dit heel veel rust en focus oplevert. Mijn petekind van 8 doet al jaren aan yoga en zij geniet daar zo enorm van! Het is een andere meid geworden.

  Succes Nico!

  Groetjes Sandra Woldering

 2. Hoe zou het zijn als je op scholen aan mind-training zou doen? Als je zou leren wat het effect is van positief denken voor jezelf, en voor je omgeving? Als je zou leren en ervaren dat je altijd het gevolg ondervindt van je denken en dat je andere keuzes kunt maken? Als je zou leren dat je projecteert wat je denkt? Als je zou leren dat er een wereld van oneindige mogelijkheden bestaat waar je je mee kunt verbinden? Als je zou leren dat je het verleden kunt loslaten en opnieuw kunt beginnen?
  Hoe zou het zijn als dit het eerste vak was dat mijn kind zou krijgen op school? Zou dat niet de basis zijn voor een menslievende wereld? Zou je daar niet altijd op terug kunnen vallen in je verder leven?

  Dit is mijn wens
  Veel liefs,
  Goedele Goossens

  • Wow Goedele! Prachtig! Dat is ook mijn wens!
   Lieve groet, Sandra.

  • wow! Dat moet een prachtige wereld worden. Vol met mensen die van jongs af aan hebben geleerd om van zichzelf te houden en verantwoordelijkheid te nemen. Dank je wel.

 3. school is een plek van samenwerking, help elkaar en wees niet anoniem! zorg dat het kind centraal staat, niet de leerstof! deel je passie en neem deel aan de passie van je klasgenootjes! op de school van onze zoon kent iedereen elkaar en weten ze van elkaar in welke groep ze zitten… doordat niemand anoniem is wordt er niet gepest.dat lijkt mij de basis voor elke toekomst

  • Hoi Sarah,
   Mooi. Ja, hoe kunnen we het kind helpen ipv wat willen wij dat het kind moet kunnen…Dank je wel voor je reactie.
   Op wat voor een school zit je zoon?

Reacties zijn gesloten.