Authentiek spreken

Click here for the English version

Zou je willen leren om je te ontspannen als je voor een groep moet spreken? Of heb je behoefte om je te verbinden met mensen op een dieper niveau waarbij je écht jezelf mag zijn? Dan is de workshop Authentiek spreken wellicht iets voor jou! Op een eenvoudige en doeltreffende manier gaan we elkaar ontmoeten, elkaar zien en steunen. Geen technieken, maar juist loslaten van wat we onszelf hebben aangeleerd.

Het gaat er voor mij niet zozeer over hoe en wat ik zeg tegen de groep, want alles wat ik zeg vanuit verbinding is mooi. Het gaat erom dat ik werkelijk in alle kwetsbaarheid contact kan maken met mezelf en mezelf kan voelen en accepteren zoals ik ben. Van daaruit zullen de ontvangers, de cirkel van mensen om me heen, ook in staat zijn mij te voelen en zich met mij te verbinden.

Authentiek spreken gaat over het ontdoen van de behoefte om te willen presteren en daar zelfbevestiging uit te willen halen. Want juist dit geeft de verkramping. Het maakt ons bang om afgewezen te worden. Na het ontdoen blijft het authentieke zelf over.

De eerste stap is om het goed te hebben met jezelf en jezelf te accepteren zoals je bent. De tweede stap is om het goed te hebben met een ander door een verbinding aan te gaan waarbij we elkaar op een diepere laag kunnen ontmoeten, zonder onszelf te verliezen. De eerste twee stappen leer je spelenderwijs in jezelf te vinden. De laatste stap is het verbinden met een groep mensen en om jezelf vanuit je hart te laten zien.

Iedere deelnemer wordt uitgenodigd om in stilte voor de groep te staan en alle mensen aan te kijken. Hierbij kunnen allerlei gevoelens naar boven komen. Het is daarbij de uitnodiging om deze er helemaal te laten zijn. Ook bij de andere deelnemers, die de cirkel vormen, is dit de uitnodiging. Maar zij hebben ook de taak om de persoon in het midden te steunen met hun aanwezigheid. Misschien blijft het stil bij de spreker, misschien komen er woorden. Het komt zoals het komt. Niemand kan zich hierop voorbereiden. Wel kan je trouw zijn aan je verlangen naar verbinding met jezelf en de anderen. En dat is de essentie die ik je wil meegeven in deze workshop.

2559985d-263b-46b8-aa6b-a5ed3c3b6510
De ervaring die je tijdens deze workshop opdoet, is voor iedereen bruikbaar in het dagelijks leven. Want zowel je vrienden en familie om je heen, als de collega’s op het werk krijgen er energie van als ze zich met jouw authentieke zelf kunnen verbinden.

  • Datum: nieuw datum nog niet bekend
  • Tijd: 11:00 – 15:00
  • Waar: Super Studios – Essentire
  • Adres: Oliemolenstraat 60 in Heerlen – Body & Mindvleugel (Links)
  • Investering: €45 (incl thee, soep en brood)
  • Mogelijkheid om vooraf gratis aan een yogales deel te nemen. Wil je hier gebruik van maken, geef het dan bij je aanmelding aan me door.
  • Lunch: Er wordt voor soep en brood gezorgd. Een eigen aanvulling op de lunch is van harte welkom. Bijvoorbeeld drinken, fruit, salade, hummus, noten, etc.
  • Voor vragen en aanmelden mail me door op onderstaande knop te klikken.

aanmelden

Reacties van deelnemers:

  • Wat een prachtige ontmoetingen en verbindingen. Wat een kwetsbaarheid en openheid. Het was zó mooi en zó fijn. Mijn eerste keer om letterlijk en figuurlijk zo dicht bij onbekenden te mogen zijn. Wat een enorme verrijking om dat te hebben mogen meemaken. Dankjewel dat ik erbij mocht zijn. ~ Martin ~